Over Harry Kleine en FotoInc.

In 2020 heb ik besloten om mijn werk- en andere ervaringen te combineren met mijn passie voor fotografie om vanuit die combinatie als zelfstandig professioneel fotograaf aan de slag te gaan. In hetzelfde jaar heb ik de beroepsopleiding van de School voor Fotografie in Utrecht succesvol afgerond. Ik werk zowel in opdracht als aan eigen werk.

Ik werk graag aan opdrachten binnen de zakelijke dienstverlening en het bedrijfsleven omdat ik die wereld goed ken en begrijp. In de meeste gevallen staat hier de mens centraal, denk aan zakelijke portretten, foto’s bij interviews en evenementfotografie. Hoewel de werkomgeving daarbij van belang kan zijn, kan ik met mijn mobiele studio ook foto’s op locatie maken met een neutrale achtergrond. Uiteraard werk ik ook graag aan privéopdrachten waarin de mens centraal staat.

Als eigen werk maak ik foto’s met een documentair karakter of foto’s die vallen in de  categorie straatfotografie. Zelf ben ik groot liefhebber van het werk van Stephan Vanfleteren, Gregory Crewdson, Henri Cartier Bresson en Mike Disfarmer.

Inmiddels heb ik o.a. series gemaakt waarin musea centraal staan, zoals het Stedelijk Museum en een ‘behind the scenes’ serie in het Drents Museum waarover is gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden. 

Graag geef ik hierbij een impressie van mijn werk.

naamloos 2 van 4
Amsterdam 2019