Studio fotografie

Als je op zoek bent naar een professionele fotograaf die de mooiste studio foto’s kan maken, dan ben je bij FotoInc. aan het goede adres. Bij Studio fotografie wordt er gefotografeerd in een studio, anders dan op locatie, heb ik hier volledig de controle over het licht. Bij fotoshoots in de studio, moet je vooral denken aan portretfotografie en fashion shoots.

Studio fotografie

Studio fotografie bij FotoInc.

FotoInc. is gevestigd in Soest, hier kan je dan ook terecht voor de mooiste fotoshoots. In mijn studio werk ik met rustige achtergronden en heb ik professionele lampen om de juiste belichting te creeëren. Het voordeel van studio fotografie is dan ook dat je niet met factoren zoals slecht weer of donkere ruimtes met slechte belichting te maken hebt. Daarnaast ben je in mijn studio in een rustige omgeving en voel je je daardoor misschien ook sneller op je gemak dan op een event met veel mensen om je heen. Vooral voor portretfoto’s, waar het om de mens zelf draait, is een fotostudio de meest geschikte omgeving om te fotograferen.

studio fotografie 

Portretfoto’s

Omdat het bij portretfotografie van belang is dat de persoon op de foto goed en duidelijk in beeld wordt gebracht, wordt er in de meeste gevallen gekozen voor studio fotografie. Hier wordt de persoon voor een rustige achtergrond geplaatst en wordt de belichting op zo een manier afgesteld, dat vooral het gezicht van degene duidelijk in beeld komt. Een portretfoto zegt meer dan duizend woorden, maar als de kwaliteit van een portretfoto niet goed is, zal het ook moeilijker zijn om de persoon op de foto te lezen.

20210416 DSC1596 bewerkt bewerkt

De voordelen van studio fotografie

Er zijn een hoop voordelen verbonden aan studio fotografie:

  1. Minder afleiding
    In een fotostudio heb je minder afleiding, het is een hele andere tak van sport dan bijvoorbeeld fotograferen op evenementen. Op evenementen moet je rekening houden met van alles en er zijn veel factoren die een foto kunnen maken of breken. Het is voor degene die gefotografeerd wordt, juist fijn als hij/zij in een rustige omgeving gefotografeerd wordt. Je voelt je meer op je gemak en er hangt een relaxte sfeer.
  2. Je krijgt een rustige en professionele uitstraling
    Doordat je bij foto’s in de studio een perfecte setting kan creëren en de belichting zelf kan instellen, kan je een rustige en zeer professionele uitstraling creëren. Je hebt niet te maken met ruis en afleidende elementen op de achtergrond, hierdoor kan je de gefotografeerde juist in beeld brengen.
  3. Controle over de belichting
    De belichting is misschien wel het grootste verschil tussen studio fotografie en evenementen fotografie of straatfotografie. Binnen in de studio is er volop controle over de belichting, wat een fotograaf daarbuiten eigenlijk niet heeft. Wat betreft de belichting, is er in een studio dus veel mogelijk, je kan met een bepaald soort licht ook de hele sfeer van een foto bepalen.

20201019 DSC8624 bewerkt bewerkt 3 2